4 moduri prin care să vezi și o altă parte a Parisului

0
96

Parisul este un oraș cunoscut pentru arhitectura sa, repere faimoase, grădini cu pereți și, bineînțeles, faimoasele lumini strălucitoare. Dar să fim cinstiți, nu toți cei care merg la Paris doresc să petreacă weekend-ul privindu-și în ochii iubitul din vârful Turnului Eiffel. De la magazine până la baruri, există o mulțime de moduri în care vizitatorii pot să experimenteze Parisul fără prea mult romantism. Prin urmare, iată câteva locuri alternative în care puteți merge într-o călătorie în capitala franceză:

  • Piețe

Cei care își pot permite doar să vadă magazine ca Dior și Chanel ar trebui să se îndrepte spre partea mai bună a orașului și să viziteze una din numeroasele piețe din jurul Parisului. De la cărțile de nișă, la magazinele de antichități și de mobilier din The Marché Dauphine, până la moda de epocă Marché Malik, există tot felul de piețe pentru a se potrivi oricărei persoane care iubește obiectele cu prețuri mici.

  • Restaurante

Indiferent dacă este vorba de mic dejun, brunch sau cină, nici o călătorie în Paris nu este completă fără cafenelele și barurile locale, iar Rue de la Roquette este un loc destul de bun pentru a începe. La Fee Verte este un bistro aflat chiar lângă stația de metrou Voltaire, lângă Bastille, unde, pe lângă degustarea a peste 10 tipuri de absinth tradițional parizian, poți să găsești și mâncare la prețuri bune într-un decor autentic art-deco, specific anilor 1920.

quand j'étais petit... j'ai rêvas de voyager à Paris! donc, je veux voyager à paris bien sûr!!!

  • Ascultați jazz

Dacă stați într-unul dintre hotelurile din Paris, lângă Rue des Petites-Ecuries sau dacă puteți prinde metroul la Château d’Eau, asigurați-vă că petreceți o noapte la New Morning. Deschis în fiecare seară de la ora 20:00, acest club intim este un favorit printre fanii muzicii jazz.

  • Experimentați locuri noi

Pentru a vedea o parte mai întunecată a Parisului, faceți o călătorie spre Les Catacombs; un cimitir subteran în care au fost transferate rămășițele a șase milioane de oameni din locurile lor originale de odihnă din anii 1700. Astăzi, vizitatorii curioși pot să coboare pe o scară sub oraș și să învețe istoria acestei atracții ușor morbide, dar fascinante. Ajungeți acolo devreme (se deschide la ora 10:00, închis în zilele de luni) și optați pentru un ghid audio care să vă arate zona.

Paris, catacombes...

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici