4 sfaturi pentru o vacanţă perfectă în România

0
91

România este o ţară deosebită cu multe locuri frumoase pe care merită să le vizitezi. Un loc pe care dacă începi să îl explorezi constaţi că nu poţi să o cuprinzi într-o vacanţă.România are multe forme de relief care să încânte pe orice pretenţios. Fie că îţi place să mergi la munte sau mare, întotdeauna vei găsi în această ţară locuri minunate pe care să le explorezi.

Dacă urmează să mergi într-o vacanţă într-un loc din România, trebuie să ţii cont şi de câteva detalii pentru ca vacanţa să fie una perfectă. Iată care sunt acestea:

1. Alegerea locului de cazare

Dacă ştii deja unde vrei să mergi, ai găsit o zonă a ţării pe care eşti nerăbdător să o vizitezi, trebuie să fii atent şi la locul de cazare, în special la locaţia pensiunii sau a hotelului. Dacă vrei să fii cât mai aproape de restaurante sau de o zonă cu atracţie turistică, nu alege o pensiue care se află în munţii de exemplu şi este izolată. Acest lucru îl poţi vedea pe hartă.

5 sfaturi pentru o vacanţă perfectă în România
4 sfaturi pentru o vacanţă perfectă în România

2. Drumul până acolo

În primul rând trebuie să vezi dacă poţi ajunge uşor la destinaţie, fie cu trenul sau cu maşina. Totodată interesează-te de costurile de drum şi alege drumul cel mai scurt. Asta doar dacă nu vrei să ocoleşti pentru a vedea şi celelalte zone ale ţării.

3. Rezervarea cazării

De cele mai multe ori pensiunile şi hotelurile cer un avans sau chiar toată suma înainte de a ajunge acolo. De aceea trebuie să fii atent că plăteşti din timp pentru a nu te trezi câdn ajungi acolo că ai rezervare anulată.

4 sfaturi pentru o vacanţă perfectă în România
4 sfaturi pentru o vacanţă perfectă în România

4. Nu uita să faci multe poze

Cele mai frumoase amintiri pe lângă suveniruri, sunt pozele. Nu rata nici un peisaj sau nimic din ceea ce ţi se pare fascinant. Când ajungi acasă şi îţi aminteşti de acel loc, dar nu ai o poză, te vei simţi dezamăgit. Chiar dacă uneori nu ai chef de poze şi vrei doar să admiri peisajul, pune măcar pe altcineva să le facă.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici