5 locuri pe care le poţi vizita în Antalya

0
73

Antalya a rămas un loc foarte vizitat de mulţi turişti din întreaga lume. Aceasta se află în Turcia şi este unul dintre cele mai exotice locuri, dar şi luxoase din această ţară. Pe lângă faptul că cei mai mulţi turişti aleg acest loc pentru o vacanţă la malul Mării Mediteraneene, trebuie să ştii că este şi un loc istoric unde poţi să vezi mai multe obiective turistice.

Bazele oraşului Antalya au fost puse încă din anul 150 î.Hr. de către regele Pergamonului Attalos al II-lea cu scopul de a găzdui o flotă destul de puternică din Marea Mediteraneană. Ulterior Attalos al III-lea a lăsat acest oraş drept moştenire în anul 133 î.Hr. Iată care sunt locurile pe care le poţi vizita în Antalya:

1. Aspendos

Acest oraş antic se află în districtul Serik şi este renumit pentru apeducte şi teatrul care se află încă în picioare. Acest loc este unul fascinant şi foarte frumos, unul chiar foarte mare şi încăpător care se spune că are o legendă ce are în centrul atenţiei doi fraţi care iubeau aceeaşi fată.

2. Turnul Roşu

Acest monument se află în centrul oraşului Antalya şi a fost construit în anul 1226 de către Sultanul Alaeddin Keykubat. Poartă acest nume deoarece cărămizile folosite la construcţia părţii superioare sunt roşii. Acesta a fost construit cu scopul de a proteja cetatea şi portul împotriva atacurilor venite dinspre mare.

3. Cascada Manavgat

Această cascadă se află la 3 km de judeţul Manvgat, are o suprafaţă destul de mare şi se varsă cu un flux destul de ridicat. Aici poţi face picnic, poţi să mergi într-o croazieră sau să mănânci liniştit peşte proaspat pe marginea cascadei.

4. Peștera ”Damlataș”

Peştera se află chiar în Antalya în apropierea mării şi a fost construită în anul 1948. Peştera se întinde pe o suprafaţă de 200 metri pătraţi şi are miile de stalactite și stalagmite. Aerul din peşteră conţine şi anumite gaze curative pentru cei care suferă de astm.

5. Biserica Sf. Nicolae

Biserica poartă numele hramului Sf. Nicolae care este numit şi ocrotitorul copiilor şi se află în oraşul Demre. Dacă ajungi aici poţi să mai vizitezi şi mormintele Liciene săpate în stâncă.

Cascada Manavgat Antalya
Cascada Manavgat Antalya

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici