5 obiective turistice de vizitat în București

0
70

Capitala României este un loc care are o istorie impresionantă și tumultoasă. Ne amintim de cum arăta Bucureștiul de altădată și nu ne putem lua ochii de la clădirile înalte și străzile pe care se plimbau odinioară tramvaiele. Bucureștiul este un loc de poveste care merită luat la pas și vizitat.

Deși nu este un loc de petrecut o vacanță în adevăratul sens al cuvântului, aici poți să vizitezi multe obiective turistice. Iată care sunt cele mai cunoscute locuri din București pe care trebuie să le vezi și tu:

Delta Văcărești

Numită așa datorită asemănării cu Delta Dunării. În sectorul 4 al Bucureștiului vei putea vedea păsări și vegetație care te vor face să crezi că ești într-un loc plin de natură. Acest loc se află pe lista ariilor protejate din România. Aici trăiesc pest 130 de specii de păsări.

5 obiective turistice de vizitat în București
5 obiective turistice de vizitat în București

Ateneul Român

Un loc spectaculos și o clădire fascinantă este chiar Ateneul Român. Acesta a fost construit pe locul unde se aflau niște grajduri, pe baza unei schițe a arhitectului francez Galleron din initiativa lui Constantin Esarcu.

Palatul Parlamentului

O altă clădire impresionantă care merită vizitată în București este Palatul Parlamentului. Aceasta este una dintre cele mai mari clădiri administrative din întreaga lume. Clădirea a început să se construiască din anul 1984 la care au participat peste 600 de arhitecți și 20.000 de muncitori.

5 obiective turistice de vizitat în București
5 obiective turistice de vizitat în București

Muzeul Satului Dimitrie Gusti

Anul mulți turiști străini vin să viziteze Muzeul Satului din București. Aici se află dovada a ceea ce a fost satul românesc în trecut. Locul găzduiește peste 70 de gospodării aduse din întreaga Românie. Muzeul se află lângă parc, ceea ce ii conferă și mai multă liniște pentru a-ți imagina cum a fost cândva viața la sat.

Centrul Vechi

Deși este un loc în care în fiecare noapte mii de tineri vin pentru a se distra, este și un loc unde poți vedea clădiri vechi cu o arhitectură impresionantă. Tot aici poți vedea Biserica Stravropoleos, Hanul lui Manuc sau Valea Regilor. Totodată, te poți opri să savurezi din mâncarea tradițională românească.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici