6 locuri din România de vizitat măcar o dată

0
159

România este o ţară care are multe frumoase de vizitat. Dacă şi tu eşti una din acele persoane care îşi doreşte să viziteze mai întâi şi apoi să exploreze ţările învecinate, atunci trebuie să vizitezi şi aceste locuri minunate.

Aşadar, dacă nu ţi-ai planificat încă vacanţa pe anul următor, vezi acum care dintre aceste destinaţii te-ar interesa să le vizitezi. Este posibil pe unele dintre ele să le fi vizitat deja, dar pentru că sunt atât de fascinante merită revăzute.

Băile 1 Mai

Această staţiune se află la aproximativ 6 km de Oradea şi este locul unde poţi să faci tratamente balneo, lacul este unul geo-termal sau doar să te bucuri de linişte şi de ceea ce oferă natura.

Geoagiu Băi

O staţiune balneo-climaterică din judeţul Hunedoara. Zona este una deluroasă la aproximativ 350 m, iar satul care poartă acest nume este atestat documentar din anul 1805. Aici există ape minerale alcaline, magneziene sau termale.

6 locuri din România de vizitat măcar o dată
6 locuri din România de vizitat măcar o dată

Cimitirul Vesel de la Săpânţa

Dacă ajungi în Maramureş nu ai cum să nu vizitezi Cimitirul Vesel. Este un loc faimos unde anul vin foarte mulţi turişti chiar şi din alte ţări. Deşi este un cimitir, aici totul este colorat, iar fiecare cruce poartă o poveste.

Mocăniţa, Valea Vaserului

Calea ferată de pe acest traseu al Mocăniţei din Maramureş este una forestieră pe un ecartament îngust. Zona este deosebită de frumoasă, iar plimbarea cu Mocăniţa te va face să te simţi pe alte meleaguri.

Poienile cu narcise, Dumbrava Vadului

Poiana Narciselor se află în judeţul Braşov şi este un loc plin de cuoare. O arie protejată de interes naţional unde se află o pădure de stejar şi o anumită specie de narcisă ocrotită de lege. În luna mai în fiecare an are loc Festivalul Narciselor.

6 locuri din România de vizitat măcar o dată
6 locuri din România de vizitat măcar o dată

Viscri, Braşov

Un sat aflat în comuna Buneşti din Transilvania care are cele mai fascinante biserici fortificate săseşti. Până acum 10 ani se ajungea în acest loc minunat doar cu maşina proprie iar ce mai este interesante este faptul că datorită poziţiei retrase s-a păstrat în acest loc cel mai arhaic costum din secolele XIV-XIX.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici