7 peşteri pe care trebuie să le vizitezi anul următor!

0
61

Întrega planetă ne oferă o multitudine de locuri fascinante pe care trebuie să le vizităm. Fie că sunt locuri amenajate de oameni precum ar fi grădinile sau statuile sau sunt locuri lăsate de natură, insule sau peşteri, trebuie să ne bucurăm de tot ce este în jurul nostru.

Pentru cei care sunt iubitori de tot ce a lăsat natura şi merg în vacanţe pentru a-şi bucura privirile şi a se întoarce cu amintiri, le prezentăm 7 peşteri în care trebuie să ajungă anul următor.

1. Auckland din Noua Zeelandă

Auckland este o insulă în care se află foarte multe peşteri, peste 400. În interiorul acestor peşteri se află lumini albastre, de aceea şi numele lor este de Viermi strălucitori. De fapt, chiar există nişte viermi care dau această lumină.

2. Tulum din Mexic

În Mexic, mai exact în oraşul Tulum, se află o peşteră veche de peste 100.000 de ani unde se pot vedea vechi artefacte de pe vremea mayaşilor. O peşteră ce te va duce cu gândul la mii de ani în urmă, cu o încărcătură istorică fascinantă.

7 peşteri pe care trebuie să le vizitezi anul următor!
7 peşteri pe care trebuie să le vizitezi anul următor!

3. Scărişoara din România

Şi în ţara noastră avem peşteri frumoase. Una dintre ele este chiar Peştera Scărişoara care se află în Munţii Apuseni. Pentru a vedea peştera trebuie să cobori la 100 m unde temperatura pe timp de vară este de maxim 1 grad. Iarna temperatura ajunge la -8 grade.

4. Algarve din Portugalia

În sudul Portugaliei se află două peşteri extraordinare Carvoeiro şi Albufeira Marina. Acestea se pot vizita numai dacă plece într-un excursie cu barca. Interesant este că poţi chiar trece cu barca printre acestea şi poţi face foarte multe poze.

5. Utah din America

Park City Yoga Adventures este numele unei peşteri din America unde se practică chiar şi yoga. Un loc spectaculos unde poţi chiar să şi intri în apa din peşteră.

6. Lanquin din Guatemala

În Lanquin poţi găsi un sistem de cavităţi ce poartă numele de Semuc Champey. Aici locul este întunecat iar pentru a putea ajunge în peşterile Kan-Ba trebuie să ai o sursă de iluminat la tine.

7 peşteri pe care trebuie să le vizitezi anul următor!
7 peşteri pe care trebuie să le vizitezi anul următor!

7. Chile Chico din Chile

În Chile se găseşte o spectaculoasă peşteră de marmură. Această are o istorie de peste 6000 de ani şi doar cei care merg cu barca pot ajunge aici. Stâncile pe sub care vei trece sunt colorate în diferite nuanţe precum albastru, roz sau galben.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici