Află mai multe despre Portugalia

0
70

Portugalia sau Republica Portugheză, este o ţară peninsulară care se află în Peninsula Iberică în sud-vestul Europei, fiind chiar cea mai vestică ţară. Istoria Portugaliei, ca şi alte ţări europene, este una destul de tumultoasă, acest teritoriu al Portugaliei moderne a fost locuit si invadat încă din vremurile preistorice. Independenţa acestui stat a avut loc în anul 1139 atunci când s-a proclamat primul rege al ţării.

Dincolo de aspectele istorice, Portugalia este o ţară destul de dezoltată din toate punctele de vedere. Este o ţară paşnică, chiar a cincea din lume şi are o formă de guvernare republicană semiprezidenţială.

Află mai multe despre Portugalia
Află mai multe despre Portugalia

Cât despre clima din Portugalia, aceasta cuprinde mai multe forme în funcţie de zona ţării: mediteraneană, oceanică sau de stepă. Portugalia este una dintre cele mai călduroase ţări din Europa. Există şi zone în care temperatura poat ajunge şi peste 40 grade.

Dacă te interesează biodiversitatea, trebuie să ştii că în Portugalia se află un singur parc naţional pe nume Peneda-Geres. Aici se găsesc păduri de foioase şi de conifere. În prezent în Portugalia există peste 600 de specii de păsări care se adună în Peninsula Iberică pentru că este cea mai apropiată porţiune de uscat de dimensiuni mai mare dintre Africa şi Europa de Nord.

Cultura din Portugalia a fost influenţată de-a lungul timpului de diferite civilizaţii care au traversat continentul european şi Marea Mediterană. Arhitectura tradiţională a clădirilor din Portugalia este una in stil manuelin, un stil somtuos arhitectural din primele decenii din secolul XVI.

Află mai multe despre Portugalia
Află mai multe despre Portugalia

Bucătăria portugheză abundă în gust şi aruome. Ceea ce consuma ei cel mai mult este un cod uscat pentru care există foarte multe reţete de preparare. Aceştia mai consuma sardine şi caldeirada care este o tocăniţă cu cartofi şi multe feluri de peşte.

Preţul unui bilet de avion către Portugalia în această perioadă este de aproximativ 400 euro iar zborul până acolo durează între 4-7 ore în funcţie de oraşul de destinaţie şi dacă zborul este direct sau cu escală. Preţul unei camere de hotel în Lisabon pe timp de vară începe de la 200 euro.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici