Ce nu ai voie să ratezi în Havana.

0
257

Istoria și Havana merg mână în mână. Numele Havana concretizează imagini ale conchistadorilor spanioli, ale eroilor revoluționari și ale literaturii și glitteraților, care odinioară se bazau pe aceste țărmuri stropite de soare. Astăzi, istoria fascinantă a capitalei Cubei vă așteaptă la fiecare răscruce de drum pe străzile pietruite ale vechiului oraș, în frumoasele clădiri baroc cubaneze, muzee, restaurante legendare și piețe publice pline de viață.

 

Havana este un oras plin de plimbari și cu o multime de atractii culturale si lucruri unice de facut. Ascultați muzică live de rumba la un colț de stradă pentru a vă binedispune și pentru a vă acomoda. Aflați despre atracțiile importante din și în jurul orașului cu această listă de atracții de top din Havana:

 

Vechiul oraș Havana, un sit al patrimoniului mondial UNESCO, este plin de clădiri neoclasice și baroc elegante și străzi înguste și pietruite. Multe au fost restaurate cu grijă pentru a fi readuse la vechea lor frumusețe. Printre atracții se numără magnifica Catedral de San Cristobal, Castillo de la Real Fuerza – o fortăreață militară impresionantă și piețele publice populare ale Plaza Vieja și Plaza de Armas. Acesta din urmă găzduiește splendidul  Palacio de los Capitanes.

Plimbarea de-a lungul Malecón (El Malecon) la apusul soarelui este un mod minunat de a simți cu adevărat acest oraș evocator și de a vedea unele atracții de-a lungul drumului. Malecón este, de asemenea, un loc minunat pentru a întâlni localnicii. Cei care doresc să-și odihnească picioarele obosite ar trebui să se oprească la istoricul Hotel Nacional de Cuba, un Patrimoniu Mondial și un Monument Național, cu o lungă listă de oaspeți plini de farmec, inclusiv Frank Sinatra, Marlene Dietrich și Marlon Brando.

Castillo de los Tres Reyes del Morro, cunoscut și sub numele de El Morro, se află cu mândrie la intrarea în Golful Havana în Parque Historico Militar. El Morro a fost construit la sfârșitul secolului al XVI-lea și începutul secolului al XVII-lea pentru a asigura protecție împotriva amenințării constante a atacurilor piraților. Astăzi, lampa originală strălucește încă, iar fortul este deschis turistilor. Vă puteți bucura de priveliști frumoase asupra oceanului și a orașului Havana din partea superioară a acestuia.

Fortaleza de San Carlos de la Cabana se află la aproximativ 15 minute de mers pe jos de la El Morro din Parque Historico Militar. La momentul construirii sale în anii 1770, a fost cea mai mare cetate pe care spaniolii o construise vreodată, precum și cea mai costisitoare. La Cabana a fost folosită ca închisoare militară în timpul regimului Batista și a devenit mai târziu sediul lui Che Guevara ca urmare a Revoluției. Astăzi, fortul găzduiește câteva muzee. Cel mai impresionant este Museo de Comandancia del Che, cu biroul lui Che Guevara conservat așa cum a fost în timpul său aici.

De asemenea în Havana puteți vizita și :

El Capitolio,
Museo Nacional de Bellas Artes,
Paseo del Prado,
Gran Teatro de La Habana,
Fusterlandia,
Museo Napoleonico.

 

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici