Ce poți vizita în Basel.

0
145

Puține orașe din Europa se pot compara cu Basel în ceea ce privește concentrarea atracțiilor culturale și a lucrurile de făcut. Turiștii  aflați în cel de-al doilea oraș ca mărime din Elveția vor găsi mai mult de un muzeu pe kilometru pătrat aici, cu un total de peste 40. Mai mult, multe dintre acestea sunt găzduite în clădiri care sunt ele însele opere de artă, proiectate de marii arhitecți, printre care se numără Renzo Piano și Frank O. Gehry și Mario Botta. Cele două laturi ale Baselului sunt unite de șase poduri deasupra Rinului.

 

Ceea ce trebuie neapărat să vizitați aici este Orașul vechi cu străzile sale din piatră, bisericile medievale, casele vechi frumos menținute și fântânile viu vopsite.  Aici vă puteți lua un ghid alături de care să parcurgeți la pas orasul pentru a explora cele mai vechi părți din acesta și să fiți informați despre istoria locală. Cu siguranță în timpul turului vă veți opri la atracții precum : Basler Münster, Rathaus și Fântâna Tinguely.

 

Papiermühle  este amplasat pe un canal medieval cu o roată de apă de lucru. Parctic o veche moară a fost transformată într-un muzeu de scriere, tipărire și hârtie, prezentând procesele de imprimare și fabricare a hârtiei cu mașinile de lucru efective. Puteți urmări producția laborioasă de hârtie realizată manual, să admirați evoluția imprimării și să vedeți cum sunt legate cărțile.

Rathaus (Primăria) și Marktplatz

Punctul focal al orașului vechi este Marktplatz, unde veți găsi în continuare piața plină de culoare, care vinde produse locale, flori și specialități alimentare. Punctul de atracție al pieței este Basel Rathaus – primăria vopsită în culoarea roșu aprins. Clădirea principală arcadată este în stilul gotic Burgundian târziu datând din 1504 până în 1521; noua aripă spre stânga și turnul înalt din dreapta sunt adăugiri din secolul al XIX-lea. Asigurați-vă că ați intrat în curtea frumoasă pentru a vedea picturile de perete.

Kunstmuseum Basel (Muzeul de Artă) este considerat cea mai bună colecție de picturi din Elveția, reprezentând atât vechii maeștri, cât și arta modernă. La primul etaj sunt vechii maeștri și o colecție de picturi franceze și olandeze. La al doilea etaj se afla o colectie remarcabila de impresioniști din secolul al XIX-lea și al XX-lea, expresioniști și surrealiști. Veți găsi lucrări importante de la Gauguin, Van Gogh, Corot, Cézanne, Braque, Picasso, Kandinsky, Léger, Chagall, Klee, Dali, Max Ernst și alții, împreună cu lucrări ulterioare și expoziții speciale.

 

De asemenea puteți vizita și :

Basler Münster, 
Spalentor,
Antikenmuseum și Sammlung Ludwig (Muzeul de Antichități și Colecția Ludwig),
Zoologischer Garten (Zoo),
Muzeul istoric (Muzeul istoric),
Museum für Gegenwartskunst (Muzeul de Artă Contemporană),
Muzeul Jüdische (Muzeul Evreiesc),
Haus zum Kirschgarten,
Muzeul Jean Tinguely,
Fundația Beyeler,
Vitra Design Museum.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici