Ce poți vizita în Cuba ?

0
163

Cuba, cea mai mare insulă din Caraibe, este un tărâm cu o cultură impresionantă și o mistică captivantă. Turiștii sunt captivați de cum ajung aici de muzica live de prin piețele pietruite din orașul vechi listat în Patrimoniul Mondial, de mașinile de epocă de pe străzi, dar și de frumoasele clădiri vechi din orașele coloniale din Cuba.

Cuba abundă, de asemenea, în frumusețe naturală. Această insulă vastă are mai mult de 5.000 de kilometri de coastă, o mare parte din ea fiind înconjurată de plaje orbitoare. Recifele de coral pot fi surprinse în apele turcoaz, iar peisajul luxuriant al insulei Cuba face ca oricine să își dorească macar o dată în viață să ajungă aici. Așa că dacă v-ați făcut curaj haideți sa vedem ce puteți vizita.

 

Vechea Havana (Habana Vieja) este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO datorită faptului că este o felie bine conservată de istorie cubaneză. Trecând pe străzile pietruite și privind la clădirile mari de tip baroc și neoclasic, este ușor să vă imaginați ce viața s-a trait în Cuba acum 200 de ani. Atracțiile majore aici includ Plaza de la Catedral, la catedrala barocă cubaneză de San Cristobal; restaurantul legendar și hangoutul din Hemingway, Bodeguita del Medio și cetatea militară Castillo de la Real Fuerza.

 

Varadero este una dintre cele mai renumite destinații de plajă din Cuba și una dintre cele mai bune plaje din Caraibe. Se întinde de-a lungul Peninsulei de Hicacos, se strecoară în mare de pe coasta de nord, unde o punte de legătură o conectează la continent. Printre atracții se numără Parque Natural de Varaderos, o rezervație naturală cu o plajă frumoasă și cele două peșteri, Cueva de Ambrosio și Cueva de Musulmanes.

De asemenea, în Varadero, pașnicul Parque Josone găzduiește grădini cu flori luxuriante, un restaurant, o piscină și un mic lac, unde vizitatorii pot să se relaxeze pe bărci. În nord-vest, parcul subacvatic Cayo Piedra este o zonă populară pentru scufundări și snorkeling.

Explorarea orașului Trinidad, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, este ca și cum ați reveni în timp. Clădirile frumos restaurate și străzile pietruite din centrul orașului oferă o senzație de colonie. O mare parte din arhitectură datează din secolele XVII-XIX, când Trinidad a prosperat atât din comerțul cu zahăr, cât și cu sclavul.

Astăzi, Trinidad este unul dintre cele mai bune orașe din Cuba pentru turiști, în afară de Havana. Puteți să vă bucurați de atmosfera sa plină de viață în Plaza Mayor, piața centrală a orașului. Alte puncte de atracție sunt Biserica și mănăstirea Sfântului Francisc cu clopotnita distinctive, muzeul de arhitectură colonial, galeria de artă de la Casa de Aldeman Ortiz și Palacio Brunet – o casă mare, construită în 1812, care încă conține fresce originale și pardoseli din marmură.

De asemenea puteți vizita :

 

Guardalavaca,

Playa Paraíso, Cayo Largo del Sur,

Cayo Coco,

Parque Nacional Viñales (Valle de Viñales),

Baracoa.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici