Cele mai frumoase locuri din Ierusalim

0
160

Ierusalim este cel mai mare oraş din Israel, un stat evreiesc şi democratic din Orientul Mijlociu. Aici se găsesc cei mai mulţi evrei, dar printre aceştia trăiesc şi arabi. Aşadar cele două limbi de bază sunt ebraica şi araba. O ţară diferită faţă de ce suntem obisnuiţi în ţările europene, dar care merită vizitată.

În Ierusalim vei putea vedea multe lanţuri muntoase şi câmpii, însă fără prea multe râuri, cel mai mare fiind Iordan. Te-ai gândit pentru vacanţa următoare să alegi Ierusalim ca destinaţie? Mai jos poţi să vezi cele mai frumoase locuri pe care le poţi vedea în acest oraş, majoritatea având legătură cu viaţa religioasă a locului. Un loc plin de o importanţă aparte pentru lumea creştină şi nu numai.

Muntele Măslinilor – un loc cu o importanţă biblică foarte mare, este locul din care se spune că s-a înălţat Iisus Hristos. În prezent aici se fac multe pelerinaje pentru că există şi numeroase edificii de cult.

Poarta Damascului – această poartă este principala intrare de la Oraşul Vechi din Ierusalim şi a fost construită acum mult timp sub conducerea lui Suleiman Magnificul. Această poartă duce o istorie îndelungată a Imperiului Otoman.

Biserica Sfântului Mormânt – în acest loc se află Oraşul Vechi şi este şi cel mai sfânt loc din lume. Aici se pare că se află mormântul lui Iisus Hristos.

Muzeul Israel – în acest muzeu construit în stil israelian modern se pot găsi manuscrisele de la Marea Moartă. Totodată în grădina muzeului poţi vedea mai multe statui şi sculpturi valoroase şi importante.

Muntele Templului – acest loc este foarte sfânt şi sacru pentru evrei, dar şi pentru creştini şi musulmani. Mulţi pelerini, dar şi simpli turişti vin aici anual, iar accesul este gratuit.

Turnul lui David – construit în secolul al II-lea cu scopul de a consolida un punct strategic slab pe care îl avea Ierusalimul la acea vreme. Un turn foarte vechi care merită vizitat dacă ajungi în Ierusalim.

Gradina Ghetsimani – această grădină se află la baza Muntelui Măslinilor, fiind un loc foarte des vizitat de Iisus Hristos şi de ucenicii săi, acest lucru este spus conform Noului Testament.

Cele mai frumoase locuri din Ierusalim
Cele mai frumoase locuri din Ierusalim

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici