Cele mai spectaculoase oraşe plutitoare

0
87

Dacă de obicei alegi să mergi în vacanţe precum cele mai cunoscute destinaţii, ar trebui să te gândeşti la ce anume poţi să aduci nou în următoarea ta vacanţă. De exemplu, poţi alege să vizitezi un oraş plutitor.

Ce este atât de spectaculos la aceaste aşezări în mijlocul apei? Faptul că le găseşti în locuri foarte populare din întreaga lume şi că sunt locuri excelente de vizitat mai ales pentru familiie cu copii sau pentru cei care îşi doresc o vacanţă romantică. Iată 6 cele mai fascinante oraşe plutitoare din întreaga lume.

Ko Panyi din Thailanda

În frumoasa Thailanda vei putea vizita un oraş plutitor pe nume Ko Panyi. Acesta este un fost sat pescăresc ce este construit pe nişte piloni foarte adânci şi în prezent are aproximativ 2000 de locuitori. În acest oraş se păstrează şi acum tradiţiile asiatice.

Cele mai spectaculoase oraşe plutitoare
Cele mai spectaculoase oraşe plutitoare

Stockholm din Suedia

În Suedia vei găsi acest oraş care este fascinant prin faptul că există 14 insule care sunt legate între ele prin mai multe canale. O destinaţie de vacanţă ideală pentru cei care vor să viziteze Europa.

Wuzhen din China

Deşi China este o ţară îndepărtată, merită să ajungi aici pentru a vedea un oraş plutitor pe nume Wuzhen. Acesta este înconjurat de ape iar interesant este faptul că pământurile sunt fertile, localnicii cultivă mătase şi orez.

Veneţia din Italia

Nu putea să nu amintim şi de vestita Veneţie. O destinaţie aleasă de milioane de turişti în fiecare an, mai ales că este un loc al îndrăgostiţilor. Aici te poţi plimba pe canalele vestite ascultând muzică şi simţind atmosfera locului.

Amsterdam din Olanda

O atracţie turistică de top este chiar oraşul Amsterdam. Aici se află peste 1 km de canale şi peste 1500 de poduri. Un oraş în care poţi vizita multe obiective turistice, ca să nu mai zicem de arhitectura impresionantă a caselor.

Cele mai spectaculoase oraşe plutitoare
Cele mai spectaculoase oraşe plutitoare

Uros din Peru

Uros este un oraş unicat în întreaga lume, aici oamenii trăiesc la o altitudine de 3000 m. Un număr de 2000 de locuitori se află aici care încă au păstrat din vechiile tradiţii. Un loc ideal pentru cei care vor să viziteze şi altceva.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici