Concediu cu copiii ? Veneția este cea mai bună alegere. Vezi ce poți face aici!

0
78

Pentru că sunteți o familie deja parcă vă este greu să călătoriți cu copilul dar și fără el, așa că alegerea destinației se va face mai mult în funcție de nevoile sale. Înainte de cumpărarea biletelor cu siguranță veți verifica activitățile pe care destinația vi le promite pentru a fi siguri că cel mic nu se va plictisi. Noi vă propunem ca și destinație de vacanță Veneția pentru a vă bucura de o arhitectură fantezistă și plimbări cu barca prin canalele orașului, plimbare care sigur ca atrage atenția copiilor, indiferent de vârstă.

 

Ar fi greu să găsiți un oraș mai interesant decât Veneția, așa că dacă începeți vacanțele cu cel mic de aici începeți cu un mare avantaj. Vizitați Marele Canal de pe Vaporetto care este cea mai bună modalitate de a obține un sentiment minunat și de încântare cu privire la alegerea făcută. Linea Uno (linia 1) a sistemului de transport public Vaporetto rulează pe toată lungimea Grand Canal de la Piazza Roma la Piazza San Marco.

Chiar și copiii care de obicei nu manifestă prea mult entuziasm pentru vizitarea bisericilor, vor găsi ceva care să le placă în interiorul Bisercii Sf. Marcu. Mai mult de 4.240 de metri patrati de mozaicuri de aur isi croiesc cupolele si acopera peretii si coloanele, iar lumina se prinde si reflecta in fiecare din bucatile mici de sticla pentru a aduce imaginile la viata.Totul în bazilica are o poveste, nu mai fascinantă decât cea a cailor giganți de bronz care au vedere spre piață de pe balconul de deasupra ușii principale.

Caii originali au apărut în secolul al III-lea sau al IV-lea în Hipodromul Constantinopolului, dar au fost luați ca pradă de război după căderea Constantinopolului. Ei au fost plasați pe porticul Sf. Marcu, de unde a admirat Napoleon cucerirea Veneției, iar mai apoi i-a trimis la Paris. După înfrângerea lui Napoleon ei au fost înapoiați.

Exteriorul Palatului Doge, care se situează alături de Biserica Sf. Marcu, arată un pic ca un tort decorat. În interior, este somptuos și grandios fiind cel mai splendid palat din Veneția, unde omul care a domnit în Republica Venețiană a trăit în lux. Camerele publice – Scala d’Oro (scări de aur); sala din Marele Consiliu din secolul al XIV-lea, cu o imensă pictura de 22 de metri de Tintoretto; și Sala del Collegio – îi va impresiona pe copii, dar ceea ce le vor plăcea cel mai mult sunt celulele de închisoare ale celei de-a doua clădiri, la care ajungeți trecând prin Podul ofițerilor.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici