De ce trebuie să vizitezi Antalya

0
64

Antalya este una dintre cele mai preferate destinaţii de vacanţă atunci când vine vorba despre plajă. Este situată în sud-vestul Turciei, iar în majoritatea locurilor de aici personalul este ospitalier şi te primeşte cu căldură în hotelurile luxoase. În Antalya poţi să găseşti chiar orice de la plajă, distracţie şi hoteluri de lux până la locuri liniştite, rustice şi peisaje pitoreşti.

În Antalya poţi veni pentru a petrece, dar şi pentru a te relaxa, este un loc perfect atât pentru o vacanţă împreună cu familia, cu prietenii sau cu persoana iubită. Daca încă nu ai vizitat Antalya, dar te interesează o vacanţă pentru vara viitoare, iată de ce ar trebui să ajungi aici.

Poţi face drumeţii

Dacă îţi doreşti o plimbare, în Antalya poţi să mergi într-o călătorie pe o distanţă de 500 km şi poţi trece chiar şi pe lângă ruinele vechiului imperiu Lycian.

Vizitează Coasta de Turcoaz

În acest loc vei putea observa faptul că apa este de o culoare de nedescris, chiar turcoaz aşa cum îi spune numele locului. O destinaţie de vis în care trebuie să ajungi.

Hoteluri de vis

În Antalya se găsesc foarte multe hoteluri de lux cu servicii all inclusive. Desigur, există şi variante mai ieftine şi care nu sunt chiar la malul mării, la fel de frumoase şi cu condiţii excelente.

Vizitează Pamukkale

Aşa numitul Palat de Bumbac este un loc cu o privelişte naturală de nedescris. Terasele sunt albe din travestin, iar impresia este aceea ca mergi pe nişte nori de bumbac. Aici se găseţte şi apa termală, peisajul fiind unul ireal.

Poţi face sporturi în apă

În Antalya poţi să faci scuba diving, surfing sau să mergi cu barca pe apele limpezi. Un loc perfect pentru iubitorii de sporturi de apă.

Antalya – un loc de istorie

Fiind o parte din Turcia, în Antalya poţi vedea ruine ale vechilor oraşe antice. Dacă ajungi aici poţi vizita Letoon un loc unde se află ruinele templelor dedicate zeilor Apollo, Artemis și Leto. Totodata mai poţi vizita Pestera Karain sau ruinele de la Perge, Aspendos sau Side.

Bucataria turcească

Dacă îţi place mâncare turcească, în Antalya poţi să deguşti preparatele turceşti chiar la ele acasă, de la baclava până la kebab sau kataif.

Mancare turceasca
Mâncare turcească

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici