Destinație pentru un city break: Cehia !

0
60

Deși una dintre națiunile mai mici ale continentului, Republica Cehă nu dezamăgește călătorii care caută să guste din atmosfera Europei Centrale. Cu toate acestea, în timp ce Praga se mândrește cu un număr remarcabil de atracții excelente, există destule obiective extraordinare și în alte locații care pot fi foarte ușor vizitate cu mașina. Punctele esențiale ale unei excursii în zona rurală cehă includ multe parcuri naționale excelente și zone de conservare.

Unul dintre cele mai populare este bine numit Bohemian Paradise, o zonă de o frumusețe naturală remarcabilă, caracterizată prin numeroase formațiuni splendide de rocă și multe castele frumoase vechi, iar o altă zonă care merită vizitate este Parcul Național Podyjí din Moravia, cu pădurile mari nealterate.

Punctul de atracție cel mai mare al Pragăi este Castelul Praga care a fost centrat în istoria Europei de Est timp de secole și a găzduit odată împărați romani, habsburgi, regii Boemiei și, mai recent, președintele Republicii Cehe. De-a lungul istoriei sale de 1.000 de ani, castelul a suferit numeroase schimbări dramatice arhitecturale. Printre atracții se numără Catedrala Sf. Vitus, Bazilica Sf. Gheorghe, Turnul prafului și Lane de Aur cu atelierele sale medievale.

Este imposibil să vizitați Praga fără a traversa cel mai important punct de trecere a râului din oraș, Podul Carol. Această structură faimoasă care se întinde pe râul Vltava a fost construită în 1357 și are numeroase puncte de interes unice de-a lungul intervalului de 520 de metri, inclusiv numeroase statui fine. Probabil cele mai renumite sunt cele ale omagiului podului precum și statuia lui Ioan din Nepomuk din 1683, care onorează cel mai venerat sfânt al țării, care, ironic, a fost înecat în mod deliberat în Vltava. Podul este extrem de popular pentru turiști și asta pentru că îi ajută să obțină fotografii minunate.

O parte din complexul Castelului Praga, Catedrala Sf. Vitus este cel mai bine cunoscută sub numele de Bijuteria coroanei Bohemiene, precum și mormântul celui mai venerat sfânt al poporului ceh, Sf. Wenceslas. Catedrala are o istorie lungă, datând din anul 925, când prințul Wenceslas a construit o capelă pe acest site. Clădirea a crescut odată cu importanța Pragăi și a devenit în curând o bazilică după înființarea episcopiei de la Praga. Turiștii ar trebui să vizitze Capela Sf. Wenceslas pentru a admira picturile murale, reprezentări originale ale secolului al XIV-lea, precum și scene care ilustrează viața Sf. Wenceslas.

Piața Orașului Vechi din Praga a fost prima piață a orașului situată la intersecția rutelor comerciale și care are încă clădiri care datează din secolul al X-lea. În plus față de multe case medievale, piața găzduiește repere istorice semnificative, inclusiv Primăria orașului vechi, care deține ceasul astronomic, precum și Biserica Sf. Nicolae.

Dominând orașul vechi după care este numit, Castelul Český Krumlov este remarcabil de bine conservat, datând din secolul al XIII-lea. O mare parte din ceea ce se află astăzi în acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO provine din secolul al XVII-lea, printre care sala de bal Rosenberg și sala renascentistă, apartamentele regale și capela Sfântului Gheorghe.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici