Iată ce specialități culinare nu trebuie să ratezi în Franța

0
125

Franța este o țară în care mulți turiști români se întorc cu drag de fiecare dată, mai ales în Paris. Totodată în Franța poți găsi specialități culinare foarte apreciate în întreaga lume. Bucătăria franțuzească este specială ărin gustul rafinat și special. Produsele folosite sunt de calitate iar grija pentru gătit a dat Franței cei mai buni bucătari.

Datorită acestui lucru a dus la crearea Ghidului Michelin, cel care acordă stele celor mai bune restaurante din întreaga lume. Iată ce preparate franțuzești trebuie să guști dacă ajungi în Franța.

Ratatouille

Un preparat de care cu siguranță ai auzit și la chefii celebrii de la noi din țară este ratatouille. Acesta este un preparat numit la noi în țară tocănița de legume. Este defapt un ghiveci de legume gratinat la cuptor în care nu se adaugă carne.

Macarons

Pentru cei pasionați de cofetărie, pot să încerce celebrele macarons la ele acasă. Preparatele sunt o delicatesă și la noi în țară, prețul lor este unul ridicat față de majoritatea prăjiturilor datorită modului de preparare și a ingredientelor.

Iată ce specialități culinare nu trebuie să ratezi în Franța
Iată ce specialități culinare nu trebuie să ratezi în Franța

Creme brulee

Sau crema de zahăr ars așa cum îi spunem noi, este o altă specialitate din deserturile oferite de bucătăria franțuzească. Este un desert cu o textură ușoară sub formă de budincă.

Brânzeturi

În Franța se fac foarte multe specialități de brânză în special cele cu mucegai. Brâzenturile atent selecționate care se fac în Franța sunt Brio, Camembert sau Roquefort. De obicei francezii savurează aceste brânzeturi alături de un pahar de vin sau de struguri și nuci.

Iată ce specialități culinare nu trebuie să ratezi în Franța
Iată ce specialități culinare nu trebuie să ratezi în Franța

Foie gras

Un preparat special pe care și multe restaurante din România îl prepară este foie gras, ficat de rață sau gâscă. Este un preparat pretențios pe care nu oricine îl agrează, așa că cel mai bine înainte să comanzi la o masă mai bine guști.

Quiche

Un preparat realizat de cele mai multe ori de patiserii francezi este chiar acest quiche. Aceasta este o tartă crocantă cu un aluat pe bază de unt care poate fi umplut cu mai multe produse precum brânză, spanac, suncă sau și ciuperci.

Iată ce specialități culinare nu trebuie să ratezi în Franța
Iată ce specialități culinare nu trebuie să ratezi în Franța

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici