Idei pentru un city break in Austria.

0
74

Austria, una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Europa, atrage turiști pe tot parcursul anului, cu locuri de vizitat atât vara, cât și iarna. Vizitatorii sunt atrasi atat de mult de frumusetea pitoreasca a provinciilor alpine, dar și de splendidele orase precum Viena, capitala istorica si frumosul Salzburg, locul de nastere al lui Wolfgang Amadeus Mozart. Una dintre cele mai mici țări din Europa, Austria este predominant o țară cu zone montane și munți înalți, iar Alpii Orientali ocupă un procent de 60% din teritoriul său. Fluviul Dunărea curge 350 de kilometri de la vest la est prin partea de nord a țării, atrăgând turiștii. Găsiți cele mai bune oportunități de vizitare a obiectivelor turistice și lucruri de făcut din Austria în această listă.

 

Palatul Hofburg a fost de secole sediul monarhiei Austriei. Acum, președintele conduce afaceri de stat în aceleași încăperi care aparținuseră împăratului Iosif al II-lea. Aproape fiecare conducător austriac din 1275 a ordonat adăugiri sau modificări, ceea ce a dus la influențe arhitecturale diferite, printre care gotic, renascentist, baroc, rococo și clasicism. Împreună cu piețele și grădinile sale, întregul complex Hofburg ocupă 59 de acri, cuprinzând 19 curți și 2600 de camere.

Salzburg Altstadt –  un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Ca resedinta arhiepiscopului princiar, Salzburg a fost un centru spiritual din primele zile ale crestinismului in Europa. Mănăstirea Benedictină a Sfântului Petru, în inima orașului Altstadt (Orașul Vechi), a fost înființată de Sf. Rupert în anul 690 d. Hr. și a servit ca reședință a arhiepiscopilor până la începutul anilor 1100. Puncte importante sunt Abatia Sf. Petru și biserica sa, împreună cu cimitirul și catacombele sale (pe care le-ați putea recunoaște din filmul The Sound of Music). În apropiere se află catedrala care se rătăcește printre casele baroc colorate ale orașului burghez unde veți găsi fermecătoare piețe și atracții care includ locul de naștere al lui Wolfgang Amadeus Mozart, acum un muzeu.

Școala spaniolă de călărie datează din vremea împăratului Maximilian al II-lea, omul responsabil cu introducerea faimoșilor cai Lipizzaner în Austria în 1562. Astăzi este unul dintre locurile unde se practică încă stilul clasic de călărie preferat de aristocrație

 

La periferia Vienei, palatul baroc Schönbrunn a fost finalizat la începutul anilor 1700 și ulterior a fost transformat într-o reședință de vară a împărătesei Maria Theresa. Repere ale unui tur al celor 40 de camere ale palatului care sunt deschise publicului sunt apartamentele Regale, Galeria Mare cu picturile sale, camera Million, salonul Maria Theresa și Sala Oglinzilor. În spatele palatului de 1.441 camere se întind 500 de acri de parcuri și grădini, de asemenea, în stilul baroc din secolul al XVIII-lea.

De asemenea dacă timpul vă permite puteți vizita :

Innsbruck Hofburg și Hofkirche,

Melk Benedictine Abbey,

Hallstatt și Dachstein Salzkammergut,

Schi la Kitzbühel și Kitzbüheler Horn,

Medieval Burg Hochosterwitz.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici