Oslo – capitala care te surprinde.

0
298

Oslo este una dintre cele mai mari capitale din lume în ceea ce privește suprafața, dar numai 20% din această arie a fost dezvoltată – restul constă în parcuri, păduri protejate, dealuri și sute de lacuri. Parcurile și spațiile deschise sunt o parte integrantă a orașului Oslo și sunt ușor accesibile aproape de oriunde în oraș. Este o bucurie să te plimbi în centru datorită numeroaselor căi și trasee care leagă bulevardele principale de numeroasele zone pietonale. În mod regulat clasat ca unul dintre cele mai bune orașe din lume în care să trăiește, Oslo se mândrește cu o bogată scenă culturală și numeroase lucruri de făcut și este renumit pentru teatrul său, muzeele și galeriile de artă.

Cetatea Akershus

Înainte de a explora capela ciudată cu mormântul lui Håkon VII (1872-1957) și rămășițele castelului medieval original, faceți-vă timp pentru a vă deplasa pe rampă și pe străzile din apropiere de unde veți vedea priveliștea minunată a portului.

Muzeul corăbiilor vichingilor.

Nici o călătorie în Norvegia nu ar fi completă fără a vizita cel puțin unul dintre numeroasele muzee și exponate dedicate trecutului Viking al țării. Unul dintre cele mai bune este Muzeul Viking Ships, care găzduiește trei nave istorice din secolul IX, cea mai bine conservata fiind o navă Oseberg de 21 de metri lungime. Acest vas decorat impresionant a fost construit în jurul anului 800 și a fost folosit pentru înmormântarea soției unui căpetenist și a altor două femei.

Palatul Regal

Situat în partea de nord-vest a Karl Johansgate, Palatul Regal Norvegian, construit în 1825, domină orașul. Clădirea impresionantă de 173 de camere este deschisă publicului pentru excursii ghidate numai de 4 ori pe zi în timpul verii, cu ghiduri de limbă engleză. Tururile includ Cabinetul Salon și Salonul, Salonul Alb, Sala Oglinzilor, Sala Mare, Sala de conferințe și alte încăperi semnificative din palat. Vizitatorii sunt, de asemenea, liberi să rătăcească în grădini sau să urmărească schimbarea regulată a gărzii pe tot parcursul anului. La sud de palat se află Institutul Nobel Norvegian, unde este prezentat Premiul Nobel pentru Pace.

Holmenkollen Ski Jump și Muzeul

Aici, entuziaștii de schi vor găsi exponate și artefacte care vor cronica aproape 4.000 de ani de istorie a schiului. Cele mai vechi schiuri afișate aici datează din anul 600 d.Hr. și există mai multe exemple, inclusiv schiurile din secolele 8, 10 și 12.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici