Portugalia, țara cu cele mai frumoase castele.

0
239

Istoria Portugaliei a determinat și a definit o cultură și o formă de arhitectură. Dintre toate clădirile istorice variate găsite pe teritoriul țării, castelele sunt cele care definesc cel mai mult această zonă. Portugalia este împodobită cu castele: le puteți vedea pe dealuri și munți, pe câmpii și pe râuri și în orașe. Într-adevăr, aceste monumente puternice servesc drept repere pentru posteritate, iar apelul lor romantic este tangibil.

Fiecare castel are propriul său caracter unic și o poveste de spus. Ele sunt amintiri fascinante ale trecutului nobil, deși adesea turbulent, al țării.

 

Castelo de Almourol ( Vila Nova da Barquinha ) este așezat intr-un loc incredibil : pe o insulă pietonală de dimensiuni mici, în râul Tagus fiind astfel probabil cel mai evocator dintre toate castelele din Portugalia. Construit la sfârșitul secolului al XII-lea, pe fundațiile unei cetăți romane, Castelul Almourol a servit ca un post de apărare defensiv, păzind traficul fluvial între regiune și Lisabona, spre sud. În aceste zile, un feribot aduce vizitatorii parcă într-o scenă mediavală. Odată ce ați ajuns la țărm, puteți să vă deplasați prin subteran pentru a ajunge la intrare. Nu există prea multe pentru a vedea în interiorul zidurilor. În schimb, o vedere pastorală neîntreruptă este răsplata pentru faptul că ați ales să vizitați acest loc.

Castelo de Marvão ( Marvão). Portul vast al regiunii Alentejo este dotat cu câteva castele magnifice, dar putine se compara cu splendoarea izolata a catelului Marvão. Într-adevăr, a fost construit ca o fortăreață de frontieră la sfârșitul secolului al XIII-a pentru a respinge incursiunile spaniole. Vizitarea castelului necesită o plimbare lungă și grea care presupune parcurgerea mai multorscări, Marvao aflându-se la 861 de metri deasupra nivelului mării. Pereții săi din secolul al XIV-lea sunt remarcabil de bine consevați, precum și contraforturile din secolul al XVII-lea.

Castelo de Guimarães, Guimarães. Sărbătorit ca loc de naștere a națiunii și fiind totodată orașul în care Dom Afonso Henriques, primul rege al Portugaliei, s-a născut în 1110 , UNESCO a declarat orașul vechi un Patrimoniu Mondial în 2001. Cea mai importantă clădire este splendidul Castel de Guimarães. Cu fundații datând din secolul al X-lea, structura pe care o vedeți astăzi este în mare parte rezultatul unei expansiuni realizate două secole mai târziu de Henry de Burgundia. Cu toate acestea, pentru un adevărat sentiment de mulțumire că ați ajuns aici îl veți avea dacă să urcați în turn pentru a admira priveliștea fabuloasă.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici