Prima vacanţă alături de copil? Iată 5 sfaturi în alegerea destinaţiei

0
168
Prima vacanţă alături de copil? Iată 5 sfaturi în alegerea destinaţiei

Atunci când deveniţi părinţi totul se schimbă în viaţa voastră, inclusiv faptul că vacanţele nu vor mai fi atât de relaxante. Fie că vă petreceţi concediile doar voi doi sau împreună cu prietenii, acum trebuie să va gândiţi că odată cu apariţia copilului în viaţa voastră trebuie să îl includeţi şi pe el în planul vostru de vacanţă.

Aşa cum spuneam, nu este atât de uşor. Pentru ca lucrurile să fie mai clare, ne-am gândit că următoarele sfaturi te vor ajuta pentru a putea alege aşa cum trebuie destinaţia pentru prima vacanţă împreună cu cel mic.

1. Găseşte cazare unde au şi locuri de joacă

Pentru că cel mai uşor îi distragi atenţia unui copil într-un loc unde se poate juca, alege hoteluri sau pensiuni care au şi locuri de joacă amenajate special pentru copii. Dacă au şi personal specializat care să îi supravegheze cât voi vă relaxaţi şi mai bine.

Prima vacanţă alături de copil? Iată 5 sfaturi în alegerea destinaţiei
Prima vacanţă alături de copil? Iată 5 sfaturi în alegerea destinaţiei

2. Ai grijă la meniul din restaurant

Mâncarea este foarte importantă pentru copii. Dacă este destul de mare ca să mănânce la restaurant, ai grijă ce alegi din meniu pentru că pot fi feluri de mâncare care îi pot face rău. Totodată dacă ţi se pare că un fel de mâncare nu arată bine evită să îl laşi să mănânce.

3. Gândeşte-te dacă cel mic face faţă unui drum prea lung

Având în vedere că cei mici nu sunt obişnuiţi cu drumurile prea lungi, este posibil mai mult să îi faci rău dacă nu este pregătit de un drum către o destinaţie mai îndepărtată. De aceea pentru început alege ceva mai aproape pentru a nu-i crea un disconfort cu drumul lung.

4. Ţine cont şi de ceea ce îşi doreşte copilul

Dacă este suficient de mare poate chiar să îţi spună unde îi place să meargă. Aşa că stabilţi împreună cu cel mic unde anume să mergeţi pentru a se simţi şi el bine.

5. Contează şi persoanele cu care mergi în vacanţă

Unii copii se pot simţi stânjeniţi în prezenţa anumitor persoane sau chiar prea entuziasmaţi încât să nu te mai asculte. Ai grijă şi ce relaţie au persoanele cu care vrei să mergi în vacanţă şi cu copilul.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici