Te afli în Berlin și vrei să evadezi ? Noi îți arătăm unde poți merge.

0
153

Deși există numeroase atracții excelente în Berlin pentru a menține turiștii în capitala germană ocupați, o excursie spre orașele și mediul rural vecin vă poate oferi un răgaz excelent. De la minunatele palate și parcuri din Potsdam până la splendoarea naturală a râurilor Havel și Spree, împrejurimile orașului Berlin oferă numeroase atracții și lucruri de făcut. Rețelele de transport feroviar și de transport în comun ale orașului facilitează ieșirea din zona centrală.

Capitala statului Brandenburg, Potsdam – situat la 40 de kilometri sud-vest de Berlin – este una dintre cele mai faimoase orașe imperiale ale Germaniei și poate fi destinația unei călătorii minunate de o zi care pornește din capitală. Accesibil cu trenul și transportul public, Potsdam este renumit nu numai pentru frumoasele sale parcuri și lacuri, ci și pentru vechile sale palate. Cea mai faimoasă proprietate regală este Parcul Sanssouci, care găzduiește multe grădini rafinate, clădiri impresionante, lucrări de artă și trasee de mers pe jos.

În interiorul parcului se află două palate: Palatul Sanssouci și Palatul Nou (Neues Palais) construit în 1769 și cunoscut pentru interiorul său somptuos.

Aproximativ la două ore distanță, la sud de Berlin, capitala orbitoră a Saxoniei se întinde de-a lungul ambelor maluri ale râului Elba. Pe lângă artefactele istorice rare care se găsesc aici și colecțiile de artă pot fi admirate în interiorul Palatului Regal din Dresda.

Insula Peacock de doar o jumătate de kilometru lungime și 500 de metri lățime, a fost mult timp un loc preferat de către turiști pentru excursii. Accesibil cu feribotul de-a lungul râului Havel, această insulă de 242 de acri a fost amenajată în stilul unui parc și găzduiește acum multe plante rare și numeroși copaci. Împrăștiate în mijlocul vegetației luxuriante sunt numeroase clădiri, printre care un templu memorial pentru regina Luise, construit în 1829. Printre cele mai importante atracții se numără Schweizerhaus (casă elvețiană), construită în 1830, Slide-ul rusesc și portul Frigate.

Cetatea veche Spandau se află la confluența dintre Rivers Spree și Havel, iar până în 1920 a fost un oraș comercial independent, datorită poziției sale de-a lungul principalelor rute comerciale vest-est, care leagă Magdeburgul și Berlinul. Astăzi, punctul culminant al unei vizite este Cetatea Spandau (Zitadelle), o fortăreață impunătoare cu pereți înalți, în mare parte neschimbată de la construcția sa în secolul al XVI-lea. Complet înconjurată de apă, cetatea este pătrată în plan, cu un bastion la fiecare colt. Asigurați-vă că urcați pe Turnul Julius cu 145 de trepte, cu vederi magnifice asupra orașului vechi și a Spandau Lock. Sunt disponibile ghiduri audio în limba engleză.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici