Te-ai gândit la o vacanță în Leipzig? Uite ce poți face aici!

0
109

Orașul Leipzig, cunoscut de-a lungul Evului Mediu pentru târgurile și piețele sale, se află în zonele săsești, la intersecția râurilor Weisse Elster și Pleisse. Acest cadru pe importante rute comerciale a dat Leipzigului o putere comercială considerabilă și, după ce a primit privilegiul de a organiza târguri, a devenit orașul principal din Saxonia după Dresda.

Astăzi, Leipzig este una dintre cele mai populare destinații turistice din estul Germaniei și, datorită patrimoniului cultural și muzical bogat, este în mod obișnuit menționat drept unul dintre cele mai viabile orașe din Europa. Pentru turiști, este un oraș foarte ușor de gestionat, cu multe lucruri de făcut.

Markt din Leipzig este dominat de Primăria Veche (Rathaus), o clădire renascentistă construită în 1556 considerată una dintre cele mai frumoase clădiri renascentiste din Germania. Turnul, cu coroana sa barocă, este plasat asimetric peste intrarea principală, deasupra căruia este un balcon acoperiș folosit pentru proclamări publice, care implică adesea trumpeți în costume tradiționale.

Piața mare este scena unei piețe a agricultorilor, iar în timpul festivalurilor muzicale ale orașului (festivalul anual Bach umple bisericile și locurile de concerte ale orașului cu muzică în fiecare lună), este dotat cu o scenă pentru spectacole.

La sud-vest de Markt din Leipzig se află Biserica Sf. Thomas (Thomaskirche), casă a corului Sf. Thomas Boys. Corul datează din 1212, anul în care a fost construită biserica. Inițial servind o mănăstire Augustiniană, Sfântul Toma a fost modificat în secolele următoare. Fața de vest datează din lucrările de renovare între 1872 și 1889. Martin Luther a predicat aici în 1539, iar corul bisericii a devenit un centru de muzică sacră protestantă. Concertele frecvente de cor, concertele de la Bach Passion și Oratorio de Crăciun atrag iubitorii de muzică la St. Thomas pe tot parcursul anului. Johann Sebastian Bach a fost în corul bisericii din perioada 1723-1750, iar rămășițele sale sunt îngropate aici.

Construită în secolul al XII-lea, Biserica Sf. Nicolae (Nikolaikirche) a fost modificată în diferite moduri de-a lungul secolelor, cea mai recentă transformând interiorul său în stil neoclasic în anii 1700.

Fiind mai mult decât o excursie de o zi pentru copii, Grădina Zoologică din Leipzig se numără printre cele mai bune din Germania, unde 850 de specii diferite de animale locuiesc în habitate foarte apropiate de casele lor naturale. Aici puteți privi printr-un perete de sticlă subacvatică mamiferele încântătoare, să admirați pinguinii, să căutați aligatorii și să plimbați în pădurea de eucalipt . Mai mult de 24.000 de plante creează un mediu tropical, unde puteți vedea și o grădină cu 60 de fructe exotice și condimente în creștere.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici