Ți-ai programat vacanța în Kușadası ? Vezi ce poți face aici.

0
92

Kușadası este unul dintre cele mai populare porturi de croazieră din Marea Mediterană turcească, iar acest oraș portuar este parcă despre soare, mare și vacanțe distractive. Dar Kușadası nu este doar un teritoriu primordial pe plajă. În apropiere, maiestatea unor situri vechi cum ar fi Priene și frumusețea naturală a Peninsulei Dilek sunt atracții turistice care vor convinge chiar și cel mai pretențios turist,

Chiar lângă portul Kușadası, o șosea lungă de 350 de metri conduce spre fermecătoarea insulă Pigeon, unde sunt rămășițele unei cetăți bizantine din secolul al XIII-lea (care a devenit mai târziu un bârlog de pirați). Zidurile care se înfășoară parțial în jurul insulei sunt o adăugare ulterioară datând de la începutul secolului al XIX-lea. Pigeon Island este un loc perfect pentru o plimbare pe litoral, dar și pentru a savura o cafenea minunată.

Cele mai multe atracții turistice din Kușadası se găsesc în zona portuară. Kervansaray este unul dintre locurile care trebuie vizitate, fațada sa fiind bombardată și apoi restaurată în anii 1960. Ulterior a fost transformat în Hotelul Caravanserail in anul 1967.

Plaja Doamnelor este situată la doi kilometri de oraș și este este cea mai populară banda de nisip din zona care înconjoară Kușadası. Există o varietate de sporturi de apă practicate aici pentru a menține viața activă în zonă, dar și o mulțime de cafenele.

Ruinele orașului elenistic Priene sunt cu totul fotogenice. Acest port vechi a avut o perioadă de apogeu între 300 î.Hr. și 45 î.Hr., când porturile sale erau pline de comerț. Înălțarea râului Meander a provocat moartea orașului, iar spre secolul 2 d.Hr., Priene a fost abandonată. Atracția este Templul lui Athena, cu designul său clasic Ionian, în timp ce teatrul de 6.500 de locuri este deosebit de bine conservat.

Ca și Priene, Miletul este un alt mare oraș al elenismei. Ceea ce nu trebuie ratat este vastul teatru, cu cele 15.000 de locuri și vederi excelente de la nivelurile de top. El datează din epoca greacă, dar a fost reconstituit temeinic de către romani. Chiar deasupra teatrului se află niște ziduri de cetate bizantină, iar la est se află rămășițele Templului lui Apollo.

Didyma. Acest centru religios elenistic era cel de-al doilea cel mai mare templu al lumii antice. Templul lui Apollo se mândrește totuși cu coloanele sale înalte (care numărau odinioară 122) și este unul dintre cele mai bine conservate exemple de temple grecești din Turcia.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici