TOP 3 cele mai căutate stațiuni de schi din Europa.

0
83

Stațiunile de iarnă din Europa sunt legendare nu numai pentru pârtiile superbe, ci și pentru satele alpine de la baza stațiunilor. Spectacularul pare o descriere inadecvată a peisajului, iar condițiile sunt excepționale sistemele de ridicare la multe dintre ele permițând accesul între mai mulți munți într-o singură călătorie – adesea într-o singură zi. Cu siguranță dacă nu v-ați hotărât unde să schiați anul acesta, acest top vă va ajuta să faceți alegerea potrivită.

 

Zermatt, Elveția

Cu cea mai mare pantă de coborâre și un traseu dificil, pârtia din Elveția este situată la altitudini de până la 3900 de metri fiind cea mai mare zonă în care se practică sporturi de iarnă din Alpi. Zermatt este cunoscut pentru traseele sale lungi, unele dintre ele terminându-se chiar în sat ceea ce înseamnă că puteți schia literalmente până acasă. Cel mai mare ascensor din lume, aflat acum în construcție, va duce schiorii la ghețarul Matterhorn, la o altitudine de 3883 de metri, unde este posibil să călătoriți pe tot parcursul anului. Pentru a face această rețea imensă de trasee mai accesibile și mai sigură este că schiorii pot descărca o aplicație gratuită care utilizează GPS-ul. Pentru schiorii mai puțin experimentați, Wolli’s Park, în partea de sus a funicularului Sunnegga, oferă un teren mai blând, cu aceleași vederi splendide.

Cortina d’Ampezzo, Italia

Cinci vârfuri ciudate, Cinque Torri, se ridică din orașul chic Cortina D’Ampezzo, oferindu-i nu numai atractivitatea schiului superb, ci și un decor frumos. Și după ce Jocurile Olimpice de Iarnă au avut loc aici în 1956, oamenii frumoși și dornici de sporturi extreme au urmat. Împreună cu schiatul de coborâre, Cortina oferă mile de trasee pitorești pentru schi fond și un patinoar olimpic.

Chamonix, Franța

Altitudinea muntelui și a ghețarilor din jurul orașului Chamonix au un efect de răcire care păstrează zăpada, asigurându-i unele dintre cele mai bune și mai lungi condiții de zăpadă din Alpii. Chamonix a câștigat faima internațională ca site-ul primelor jocuri olimpice de iarnă, faima care a continuat deoarece are unele din cele mai provocatoare terenuri din lume.Aici puteți să schiați pe pârtiile cu cel mai mare diferențial de înălțime din lume la Grands Montets, una din cele șase zone de schi diferite din Chamonix. Schiorii mai puțin experimentați vor allege zonele Brévent – Flégère, unde vor găsi pante pentru toate nivelele, împreună cu vederi panoramice spectaculoase de pe unele trasee. Începătorii se vor bucura de zona Balme – Vallorcine, iar familiile vor găsi facilități de învățare în zonele Domaine Skiable des Planards sau La Vormaine.

 

La fel de căutate sunt și următoarele stațiuni :

St. Moritz, Switzerland

Val d’Isere, France

Zugspitze, Germany

Kitzbühel, Austria

Jungfrau, Switzerland

Courchevel, France

Breuil-Cervinia and Valtournenche, Italy

 

 

 

 

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici