Tot ce trebuie să știi despre Australia

0
179

Australia care se află pe continentul ce îi poartă numele, este a 6-a țară ca mărime din întrega lume. Pe lângă această țară, continentul mai cuprinde insula Tasmania, dar și alte insule de dimensiuni mai mici. Populația acestei țări este în medie de 23 de milioane de locuitori care trăiesc mai mult în estul țării în mediu urban.

Australia este o țară foarte dezvoltată și una dintre cele mai bogate, fiind a 12-a economie a lumii. Aceasta este înconjurată la vest de Oceanul Indian și la est de Oceanul Pacific. Istoria acestei țări este una impresionantă, mai ales că la început acest loc era folosi de către autoritățile engleze pentru a deporta anumiți deținuți.

Tot ce trebuie să știi despre Australia
Tot ce trebuie să știi despre Australia

Cât despre clima din Australia, trebuie să știi în primul rând că este o țară joasă, are multă întindere de uscat și astfel este și secetoasă, are și mult deșert. Vara aici ține din luna decembrie până în februarie când temperaturile ajung pe la 38 grade.

Am ajuns la vegetația din Australia, care este una predominantă de plante perene care au fruzele tari, adaptate pentru vremea canicuZona lacustră Willandralară de aici. Există multe specii de salcâm și de eucalipt, dar în pădurile tropicale poți găsi palmeri și pini. Există și obiective turistice care sunt incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO: Grupa de insule Lord Howe, Parcul Național Purnululu, Insula Macquarie, Coasta Ningaloo, Lagărul istoric al deținuților etc.

Australia cuprinde 6 state dar și numeroase teritorii. Statele sunt următoarele: South Australia, Tasmania, New South Wales, Victoria, Western Australia și Queensland. Cele mai importante orașe din Australia sunt: Sydney, Perth, Melbourne, Hobart, Canberra sau Darwin.

Tot ce trebuie să știi despre Australia
Tot ce trebuie să știi despre Australia

Cât despre zborul până în Australia, acesta este destul de lung, undeva peste 22 de ore, cu escală. Prețul unui bilet de exemplu în această perioadă când este iarna la noi, începe de la 1500 euro. Pentru cazare, poți găsi în Sydney la un hotel de 3 stele prețuri pe noapte începând de la 360 lei, iar pentru un hotel de 5 stele de la 900 lei.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici