Tot ce trebuie să ştii despre Malta

0
119

Urmează o bine meritată vacanţă în Malta? Atunci trebuie să ştii mai multe despre această ţară fascinantă. Malta este de fapt o ţară insulară aflată în sudul Europei, la o distanţă de 80 km faţă de Italia. Valetta este capitala Maltei, un oraş mic în care se vorbeşte atât engleză cât şi malteză.

Deşi poate nu ai auzit multă lume că merge în vacanţă în Malta, trebuie să ştii că este o destinaţie perfectă pentru un sejur pe timpul verii, clima este caldă şi aici există numeroase monumente istorice şi arhitecturale. Malta este o ţară cu o istorie bogată. Mai multe perioade istorice au trecut peste aceastea cum ar fi perioada preistorică, perioada musulmană, dar şi perioada franceză.

Clima din Malta este una mediteraneană, verile sunt fierbinţi iar iernile blânde. Ploile apar în special toamna şi iarna. Se spune faptul că în Malta este clima cea mai bună din lume, aşadar numai bine pentru a face o vizită atât vara cât şi iarna.

Tot ce trebuie să ştii despre Malta
Tot ce trebuie să ştii despre Malta

În medie, Malta are pe an aproximativ 1.5 milioane de turişti, mai mulţi decât numărul de rezidenţi. Aici se găsesc multe hoteluri de calitate cu condiţii excelente. Interesant la Malta este că în ultimii ani s-a promovat şi ca destinaţie de turism medical.

Cât despre ceea ce poţi vizita aici, această ţară abundă în artă şi arhitectură, însă nici bucătăria malteză nu este de ignorat. Bucătăria din Malta este puternic influenţată de preparatele din Spania, aceasta fiind însă foarte importantă şi din punct de vedere istoric, pentru formarea identităţii naţionale.

Un alt lucru interesant despre această ţară este că maltezii sunt cel mai generos popor din întreaga lume. Ei contribuie des la acte de caritate. În Malta au loc anual diferite festivaluri locale, inclusiv ceva legate de sărbătorile legale.

Cele mai populare oraşe din Malta sunt: Valetta, Sliema, Mdina, Rabat sau Senglea. Preţul pentru un bilet de avion de exemplu în această perioadă către Malta este de aproximativ 100 euro. În funcţie de zborul ales cu escală sau fără, poate dura în medie 3-4 ore. Dacă vrei să călătoreşti în vară, preţurile pentru o noapte de cazare înce de la 500 lei.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici