Vacanță în Italia – 7 preparate culinare de încercat

0
194

Italia este o țară europeană foarte des vizitată de mulți turiști care vin aici pentru a vizita cele mai faimoase orașe și cele mai cunoscute atracții turistice. Din Italia vin și cele mai cunoscute preparate culinare pe care mulți dintre noi le încercăm chiar și acasă.

Dacă următoarea ta vacanță este planificată pentru Italia, atunci să nu lipsească de pe lista ta nici una dintre delicatesele de mai jos pe care să nu ne încerci.

Pizza

Nu aveam cum să nu vorbim în primul rând despre cel mai popular preparat pe care l-a oferit Italia întregii lumi. Dar dacă încerci o pizza din această țară vei vedea că gustul este cu totul diferit. Pizza tradițională la ei este cea preparată cu sos de roșii, mozzarela și busuioc.

Vacanță în Italia - 7 preparate culinare de încercat
Vacanță în Italia – 7 preparate culinare de încercat

Risotto

Dacă ți-e poftă de orez poți încerca în Italia risotto. Acesta nu este pilaful pe care îl știm noi ci este un orez cu sos din branzeturi pentru a fi mai cremos și gustos.

Saltimbocca

Acest fel de mâncare se referă la felii de carne de vită sau carne de pui care sunt acoperite cu ierburi aromatice și cu prosciutto. Acestea sunt transe la tigaie și au un gust senzațional în bucătăria italiană.

Vacanță în Italia - 7 preparate culinare de încercat
Vacanță în Italia – 7 preparate culinare de încercat

Lasagna

Un alt preparat la fel de popular ca pizza este celebra lasagna. Acesta este un preparat specific italian preparat cu foi de paste, carne, sosuri și legume.

Ribolitta

Se spune că acest fel de mâncare a fost inventat de servitorii care adunau toate resturile de la mesele stăpânilor și făceau un preparat din ce găseau. Acesta este defapt un fel de supă cu legume, fasole și pâine prăjită.

Vacanță în Italia - 7 preparate culinare de încercat
Vacanță în Italia – 7 preparate culinare de încercat

Bottarga

Un preparat foarte scump în Italia este bottarga. Acesta se mai numește și caviarul sicilian și se referă la o pastă de icre care este sărată și afumată. Se poate rade peste paste sau se poate pune în supe.

Gelato

Și acum ne vom opri puțin la desert, la vestita înghețată din Italia. Această înghețată este artizanală și are puține grăsimi sau arome ceea ce îl face un produs natural.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici