Vacanță în Zaragoza? Vezi ce nu poți rata!

0
199

De când Zaragoza a apărut pe lista companiilor de zbor lowcost din România tot mai mulți români au fost curioși să o viziteze, iar majoritatea nu au regretat decizia. Zaragoza este o comoară a pietrelor istorice și culturale care așteaptă descoperirea. Turiștii vor găsi aici ruine romane antice, prima biserică mariană din creștinătate și muzee de artă fabuloase. Credincioșii trebuie să viziteze Bazilica Fecioarei din Pilar, una dintre cele mai importante biserici de pelerinaj din Spania. Iubitorii de artă vor aprecia și muzeele care prezintă picturile faimoase ale lui Francisco de Goya, precum și lucrările artistului contemporan Pablo Serrano și sculptorul recunoscut Pablo Gargallo.

 

Cu turnurile sale înalte, Bazilica Fecioarei din Pilar este cel mai iconic punct de reper al orașului. Această bijuterie arhitecturală barocă a fost construită între secolele XVII și XVIII. Vizitele bazilicii sunt cele mai impresionante intrarea fiind pe cealaltă parte a Pieței del Pilar, o piață spațioasă, înconjurată de clădiri istorice elegante. Aveți timp să admirați exteriorul monumental al bazilicii, apoi să intrați în interiorul care deține un obiect prețios de venerație. Bazilica deține distincția de a fi prima biserică dedicată Fecioarei Maria și este una dintre cele mai importante biserici de pelerinaj din Spania după Santiago de Compostela.

Muzeul Forumului oferă o privire asupra vieții din Caesaraugusta, un vechi oraș roman din secolul întâi, care a ocupat o dată Zaragoza de astăzi. Numit după împăratul Augustus, care a fondat orașul, Caesaraugusta era cunoscută pentru splendoarea sa. Orașul a avut un teatru, băi publice și un minunat forum în centrul orașului. Muzeul se află pe locul săpăturilor arheologice, sub Plaza de la Seo. Aici se află și rămășițele Forumului Roman care datează din epoca împăratului Tiberius. Vizitatorii vor vedea artefacte care reprezintă elemente ale pieței vechi, conducte și un sistem de canalizare.

Dedicat Sfântului Salvador, Catedrala din Zaragoza este cunoscută sub numele de Catedral de San Salvador sau Catedral de la Seo sau pur și simplu La Seo. Această catedrală a fost construită în secolul al XII-lea pe locul templului roman al Forumului, care a devenit o biserică și apoi o mare moschee musulmană în timpul erei mauriste, înainte de a fi transformată într-o biserică romană din secolul al XII-lea. Catedrala găzduiește, de asemenea, un superb Muzeu de tapiserie. Această colecție de tapiserii este considerată a fi una dintre cele mai bune din lume. În posesia sa, catedrala are 63 de tapiserii flamande prețioase și șase lucrări de broderie heraldică de foarte înaltă calitate. Sortimentul variază de la medieval la renaștere și baroc.

În inima orașului Zaragoza, Palatul Aljafería a fost castelul maur din secolul al XI-lea. Defensivele formidabile sunt bine conservate, cu rămășițe de turnuri imense care înconjurau castelul. Castelul a fost proiectat pe un plan quadrangular în jurul unei curți, iar turnurile sunt rotunde, cu excepția unui singur turn dreptunghiular, cunoscut sub numele de Turnul Troubadour. Astăzi, Palacio de la Aljafería găzduiește sediul Parlamentului aragonez.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici