Vacanţă în zona Bran-Moieciu? Iată ce poţi vizita

0
76

Indiferent de anotimp poţi ajunge într-o vacanţă în zona Bran-Moieciu. Un loc deosebit unde poţi să te relaxezi lângă priveliştea munţilor sau poţi să explorezi obiectivele turistice pe care locul ţi le oferă. Comuna Moieciu unde sunt şi numeroase locuri de cazare, s-a înfiinţat în anul 1968 şi este alcătuită din şase sate: Cheia, Moieciu de Sus, Moieciu de Jos, Peştera, Măgura şi Drumul Carului.

Dacă ajungi anul viitor într-o vacanţă în această zonă, nu ezita să vizitezi şi obiectivele turistice care fac din acest loc unul autentic. Iată câteva dintre acestea:

Castelul Bran

Principala atracţie turistică este desigur Castelul Bran care se află impunător între Bucegi şi Munţii Piatra Craiului. Este poziţionat la o înalţime care îl face demn şi să fie vizibil de oriunde l-ai privi. În trecut acest castel a fost donat Reginei Mariei în semn de apreciere pentru contribuţia pe care a avut-o la înfăptuirea Marii Uniri.

Vacanţă în zona Bran-Moieciu? Iată ce poţi vizita
Vacanţă în zona Bran-Moieciu? Iată ce poţi vizita

Peştera Liliecilor

Afla în satul Peştera, această peşteră este protejată prin lege pentru că îşi au habitatul foarte multe specii de lilieci pe care nu le mai întâlneşti în alte colţuri ale ţării. Pentru a ajunge la peşteră trebuie să urci la o altitudine de 900 m cu maşina, după care parcurgi un drum de câteva minute pe jos.

Cetatea Râşnov

La câtiva km de Castelul Bran şi la 15 km de oraşul Braşov, se află renumita Cetate Râşnov. Aceasta este un ansamblu fortificat care este situat pe un deal calcaros. Cetatea este unul dintre cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cetatea este încadrată ca monument istoric. În interior se pot vizita expuneri de mobilier de epocă, arme, armuri, dar şi porturi specifice ale secolului.

Vacanţă în zona Bran-Moieciu? Iată ce poţi vizita
Vacanţă în zona Bran-Moieciu? Iată ce poţi vizita

Cheile Grădiştei

Pentru cei care iubesc natura mai ales muntele, trebuie să ajungă la Cheile Grădiştei. Un loc fascinant şi o zonă turistică amenajată. Dacă ajungi vara te poţi bucura de frumuseţea munţilor, dar şi de multitudinea de activităţi pe care pensiunile o oferă. Dacă ajungi iarna poţi să schiezi, locul este foarte animat cu multa muzică şi voie bună.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici