Varadero, un loc în care nu te poți plictisi!

0
161

Una dintre cele mai mari stațiuni din Caraibe, Varadero este și cea mai populară destinație turistică a Cubei. Odată ce au trecut podul de legătură care separă Varadero de continent, călătorii părăsesc cultura bogată a Cubei și intră într-o lume cu soare, nisip și mare. Alaturi de priveliștea care îți taie respirația sporturile acvatice sunt o atracție pentru cei mai activi. Mările clare de culoarea albastră oferă un loc perfect pentru scufundări, navigație, snorkeling și înot.

 

Plaja Varadero are o lungime de 20 de kilometri de-a lungul Peninsulei de Hicacos fiind una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Prevăzând toată această frumusețe naturală în zonă sunt mai mult de 50 de stațiuni all inclusive care atrag turiștii din toată lumea – în special din Canada și Europa. Deși numărul turiștilor crește de la an la an există o mulțime de spațiu pentru toată lumea. Iubitorii de plajă pot participa la toate sporturile de apă obișnuite aici, de la snorkeling și înot la caiac și navigație.

Pestera Saturno. Aproape de aeroportul din Varadero această gaură subacvatică în care se poate înota oferă un răgaz turiștilor pentru a se răcori. Stalactitele picura din acoperișul peșterii, iar stalagmitele se ridică din adâncurile apei. Turiștii vin aici pentru a înota în apa dulce a “piscinei” și pentru a admira formațiunile impresionante de rocă. Pantofii Aqua, un snorkel și o mască sunt accesoriile la îndemână pentru o vizită aici.

Parque Josone este o oază liniștită în inima orașului Varadero. Construit în anii 1940, a fost inițial proprietatea unui om de afaceri despre care se crede că a construit conacul aici pentru soția lui Onelia. Potecile se învârt în jurul unor grădini înflorate. Turiștii vin aici pentru o plimbare cu barca pe lac sau să se relaxeze la umbra palmierilor. Fosta resedinta principala de pe teren este acum un restaurant, la fel ca si casa de oaspeti.

Mansión Xanadú. Construită în 1929, această vilă palatală a fost odată deținută de Alfred Irenee Dupont de Nemours, un întreprinzător american bogat. După revoluție, Dupont a fugit din țară, iar vila a devenit proprietatea guvernului cubanez. Construit din marmură italiană cu păduri bogate și plăci ceramice izolate termic, Mansión Xanadu este acum un hotel de lux și club de golf.

De asemenea dacă timpul vă permite trebuie să vizitați și :

Parque Ecológico Varahicacos (Varadero Ecological Park),

Delfinario,

Cayo Piedra Underwater Park,

Varadero Museum.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici