Vezi aici care sunt principalele atracții în Stuttgart.

0
146

Stuttgart, capitala statului Baden-Württemberg din sudul Germaniei, se află într-un bazin închis de livezi și dealuri acoperite de pădure. În partea de jos a văii, veți găsi râul Neckar și partea mai veche a orașului, cu frumoase clădiri istorice și case urcând ușor pe versanții din jur. Pe lângă faptul că este un important centru de cultivare a fructelor, raioanele orașului Berg și Bad Cannstatt sunt locul unde veți găsi cele mai productive izvoare minerale din Europa după cele din Budapesta. Stuttgart este, de asemenea, renumit ca leagănul industriei de automobile din Germania și găzduiește sediul central al Mercedes-Benz și Porsche.

Staatsgalerie Stuttgart găzduiește una dintre cele mai bune colecții de artă din Germania și este unul dintre cele mai vizitate muzee din țară. Cel mai căutat și bine cunoscut este pentru colecția sa superlativă de picturi din secolul al XX-lea. Muzeul se mândrește, de asemenea, cu colecții impresionante de artă renascentistă germană, precum și de maeștrii olandezi și italieni din secolele XIV-XIX. Cele trei clădiri care alcătuiesc Staatsgalerie sunt la fel de interesante ca și colecțiile sale.

Muzeul Mercedes-Benz. Stuttgart a avut o aventură lungă de dragoste cu automobilele, care își poate găsi rădăcinile încă din 1887, când Gottlieb Daimler și Wilhelm Maybach au creat un magazin aici. Unul dintre punctele forte ale oricărei vizite în oraș trebuie să fie minunatul muzeu Mercedes-Benz cu exponatele sale legate de dezvoltarea automobilului. Atracțiile sunt mai mult de 160 de vehicule (sunt disponibile tururi gratuite audio).

Shopping în Schlossplatz este punctul forte pentru vizitatori și localnici. În centrul acestui vast spațiu deschis se află grădinile minunate și coloana jubiliară, ridicată în 1841 pentru a comemora 25 de ani de domnie a regelui William I.

 

Neues Schloss și Altes Schloss. Construit în stil baroc târziu și finalizată în 1807, palatal Neues Schloss – o dată casă pentru foștii regi – este acum folosit de guvernul statului. În timp ce excursiile sunt disponibile numai printr-un aranjament special turiștii se mulțumesc doar cu mersul pe jos prin fața clădirii pentru a vedea impresionanta fațadă.

Nu departe se află masivul Altes Schloss sau Castelul Vechi. Deși își poate urmări rădăcinile înapoi în secolul al X-lea, clădirea existentă împreună cu curtea pitorească arcadată au fost construite între 1553-78. Astăzi, structura impresionantă găzduiește Landesmuseum Württemberg cu colecția sa fină de artă medievală, instrumente muzicale, ceasuri și ceasuri, precum și bijuteriile din coroana din Württemberg.

Capela Sepulchral pe dealul Württemberg este locul de înmormântare a reginei Katharina, ridicat de regele Wilhelm I ca monument al soției iubite după moartea sa prematură. Construită între 1820 și 1824, această frumoasă structură, cunoscută local ca Grabkapelle, este inspirată de Pantheonul de la Roma (unde este îngropat chiar Wilhelm).

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici