Vezi cele mai șarmante orașe din Europa.

0
71

De la fiordurile norvegiene până la insula Sardinia din Italia, anumite orașe europene au un farmec aproape nedefinit, care încântă turiștii și îi invită să petrecă pe acele meleaguri cât mai mult timp. Împreună cu atracțiile create de către autorități aceste orașe au un caracter real care oferă un sentiment de căldură și ospitalitate. Unele dintre aceste orașe fermecătoare cu siguranță le vedeți in ofertele agențiilor de turism, însă altele sunt cunoscute doar celor care caută locurci adevărat speciale.

 

Esslingen( Germania) și-a asigurat poziția de centru comercial important prin construirea a două poduri peste râul Neckar, făcându-l un punct de trecere evident pentru comercianții medievali. Mai mult de 200 de clădiri din lemn din secolele XIV-XVI se află în Orașul Vechi din Esslingen, acoperind canalele sale pitorești care înconjoară piața centrală. Acestea formează un fundal magic pentru cea mai atmosferică piață de Crăciun a Germaniei în care 200 de comercianți se strâng în costume medievale pentru a vinde meșteșuguri autentice produse parcă în Evul Mediu.

Lucca (Italia). În ciuda faptului că găzduiește unele dintre cele mai fabuloase biserici medievale din Toscana, precum și turnuri și comori de artă neprețuite, cea mai mare atracție din Lucca este sentimentul de bună dispoziție pe care îl ai de când ajungi aici. Vă recomandăm să vă așezați la o masă pentru a savura o cafea în interiorul pieței ovale și să admirați clădirile galbene lămâi care au fost construite din pereții unei arene romane care stătea acolo. Intrați în piață prin tuneluri.

Marvão( Portugalia) este cel mai dramatic oraș al Portugaliei și unul dintre cele mai bine conservate. Întreaga localitate, situată pe o stâncă abruptă, este închisă de ziduri iar intrarea se face printr-o singură poartă. Castelul, a cărui origine datează de la ocupația maurișă, este așezat la vârf, cu vedere la o biserică parohială și la străzi înguste cu case mici, vopsite în alb.

Stein am Rhein( Elveția). Combinația de clădiri bine întreținute și de fresce colorate de pe fațadele lor face ca strada principală din Stein am Rhein să arate aproape ca o scenă pentru Hansel și Gretel. Mai multe clădiri de cherestea sunt situate pe Rin, pe ale cărui maluri se întind atât de pitoresc pe parcursul orașului. Vizitați Castelul Hohenklingen, construit în 1225 care acum este un muzeu de istorie locală. Un alt muzeu se află în fosta mănăstire benedictină, înființată în secolul al XI-lea.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici